Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ OREO

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ?
ΕΥΚΟΛΟ!!!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΠΟΤΗΡΙΑ
300 ml κρεμα γαλακτος
8 μπισκοτα oreo
2 φυλλα ζελατινης
4 κουτ σουπα ζαχαρη αχνη
λιγες σταγονες απο ενα λαιμ
κακαο για το γαρνιρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αφηνουμε τα φυλλα ζελατινης να μαλακωσουν σε ενα μπολ με κρυο νερο.Βαζουμε σε ενα κατσαρολακι την κρεμα γαλακτος καιτην ζαχαρη,μολις παρει μια βραση αποσυρουμε.Στυβουμε με τα χερια μας την ζαλατινη να φυγει το νερο και την βαζουμε μεσα στο κατσαρολακι μαζι με τις σταγονες απο το λαιμ,ανακατευουμε και αφηνουμε να κρυωσει.Σπαμε 2 μπισκοτα oreo σε καθε ποτηρι,μολις κρυωσει το μειγμα μας αδειαζουμε σε καθε ποτηρι.Βαζουμε στο ψυγειο το γλυκο μας για 2 ωρες.Σερβιρουμε ενω εχουμε πασπαλισει με κακαο!!!!!!


 

ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΕΠΟΧΗΣ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΤΙ ΛΕΤΕ?


ΥΛΙΚΑ
2 κυδωνια μεγαλα
2 ποτηρια νερο
3 1/2 ποτηρια ζαχαρη
1 κουτ σουπ γλυκοζη
λιγες σταγονες λεμονιου



ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κοβουμε και καθαριζουμε τα κυδωνια μας ,τριβουμε στον τριφτη στο χοντρο μερος τα κυδωνια και τα βαζουμε σε ενα μπολ με λιγες σταγονες λεμονιου να μην μας μαυρισουν.Σε μια κατσαρολα βαζουμε το νερο την ζαχαρη και την γλυκοζη μολις αρχισει και βραζει μετραμε αλλα 5 λεπτα και ριχνουμε και τα κυδωνια μας.Αφηνουμε να βρασουν μεχρι να εχουμε ενα σιροπι δεμενο καλα!!!!!Αφηνουμε να κρυωσει και γεμιζουμε τα βαζακια μας αφου πρωτα τα εχουμε αποστειρωση!!!!